Winkel overvallen, drie verdachten aangehouden in Tilburg

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Breda, Tilburg - Kort nadat een winkel was overvallen zijn er na een achtervolging drie verdachten aangehouden. Eén verdachte wist te ontkomen.

De melding van de overval kwam op zaterdag 14 maart om 19.25 uur binnen bij het operationeel centrum. Twee jongen hadden onder bedreiging van een mogelijk vuurwapen geld uit de kassa van een supermarkt aan de Allerheiligenweg in Breda gepakt. Daarna vluchtten ze weg. Meerdere politie-eenheden reden die kant op gestuurd. Voordat de politie ter plaatse was kwam de melding van getuigen dat er een auto was weggereden met de mogelijke daders erin. De getuigen hadden een kenteken genoteerd.

Achtervolging

De aangifte werd opgenomen van de overval. Korte tijd later zag een politie-eenheid de betreffende auto rijden op de A58 bij Tilburg. Hij reed rustig achter de auto aan onderwijl zijn positie doorgevend zodat meerdere eenheden die kant op konden komen. Via de Kempenbaan reed de auto de Ringbaan-Oost op. Daar reed de auto de wijk Jeruzalem in. De inzittenden hadden vermoedelijk door dat ze ingesloten werden want de auto stopte en enkele mannen renden meteen weg. De bestuurder kon direct aangehouden worden. Na een korte achtervolging konden nog twee verdachten aangehouden worden. Een mogelijke vierde verdachte werd niet meer gevonden. Het drietal van 13,17 en 23 jaar oud uit Tilburg is aan het bureau ingesloten. Bij één van de verdachten werd een geldbedrag aangetroffen. De auto is in beslag genomen.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
08:10

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief