Man uit Breda aangehouden na vluchtpoging; kilo's hennep en vuurwapen gevonden

3 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdagavond 2 april heeft de politie een 29-jarige man uit Breda aangehouden nadat hij probeerde te vluchten bij een controle. In zijn auto en woning werden kilo’s hennep en een vuurwapen aangetroffen.

Achtervolging met helikopter

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie met een auto aan de Epelenberg. Agenten die onderweg waren naar de locatie kwamen het betreffende voertuig tegen. Toen zij het voertuig wilden volgen, versnelde de bestuurder en reed de Karbouwstraat in. Hier stapte een man uit de auto en rende weg. De verdachte rende via de Wolvenring richting de Kangaroestraat, met agenten in een auto achter hem aan.

Vlucht te voet

Op een gegeven moment rende de verdachte een steegje in. Eén agent verliet de auto en zette de achtervolging te voet voort. Na een korte periode uit het zicht te zijn geweest, werd het gebied afgezet en kon de verdachte nergens meer heen. Een politiehelikopter hielp mee in de zoektocht.

Verstopt in de bosjes

Een agent vermoedde dat de verdachte zich schuilhield in een schuur van een woning in de Karbouwstraat. Voordat hij de bewoner kon vragen of hij in de schuur mocht kijken, meldde de helikopter dat ze iemand zagen liggen in de voortuin van het huis, in de bosjes naast de agent. De man werd direct aangehouden.

Vondst van hennep en een vuurwapen

In de auto van de verdachte werden meerdere kilo’s hennep gevonden. Ook op het adres waar de man woont trof de politie hennep en een vuurwapen aan.