Man uit Eindhoven weigert onderzoek na bloedafname

3 maanden geleden gepubliceerd

Een 32-jarige man uit Eindhoven is maandagochtend op 1 april aangehouden door politieagenten, nadat hij onder invloed van drank en drugs achter het stuur van zijn auto werd betrapt. De man weigerde echter verdere medewerking na een bloedafname.

Drugs en drank achter het stuur

Surveillerende agenten zagen de Eindhovenaar rond 07:00 uur op de snelweg rijden met een snelheid van 185 kilometer per uur, ruim boven de toegestane 100 kilometer per uur. De man werd staande gehouden op de Graaf Engelbertlaan in Breda.

Testen bevestigen vermoedens

Na het afleggen van een blaas- en speekseltest, bleek dat de man alcohol had gedronken en onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. Hierop werd de man meegenomen naar het bureau om verder onderzocht te worden.

Weigering medewerking

Een arts werd opgeroepen om bloed af te nemen bij de man. Echter, na de bloedafname weigerde de Eindhovenaar verdere medewerking aan het onderzoek.

Gevolgen voor de bestuurder

Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de automobilist. Ook is hem een rijverbod van 24 uur opgelegd. Tot dinsdagochtend 07:00 uur, mag hij niet als bestuurder optreden.