Schietpartij in Breda: Politie zoekt identiteit schutter

4 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen zijn op 12 december 2023 beschoten bij een sportschool aan de Druivenstraat in Breda. De slachtoffers, een professionele Poolse kickbokser van 31 jaar en zijn sparringpartner, bleven ongedeerd. De dader wist na de schietpartij te ontkomen en de politie is op zoek naar zijn identiteit.

Schietpartij na sportsessie

De mannen hadden die dinsdagmiddag gesport in het gebouw aan de Druivenstraat. Toen zij vervolgens voor de sportschool in hun auto stapten, werden zij plotseling meerdere keren beschoten. Er vlogen kogels door het voertuig en ook door de ramen van de sportschool, waar op dat moment bezoekers aanwezig waren. Niemand raakte gewond. De slachtoffers beweren geen problemen met iemand te hebben.

Kenmerken dader

Op beelden is te zien dat de schutter een zeer donkere huidskleur heeft en Nederlands spreekt met een buitenlands accent. Ook lijkt hij iets wits bij zijn linkerhand te hebben, mogelijk een verband op een wond. Voor het incident was hij te zien in een gehuurde Toyota Yaris. Na de schietpartij kleedde hij zich om en stapte in een Opel Corsa.

Oproep politie

De politie is op zoek naar informatie over het motief van de schietpartij, de identiteit van de schutter en de bestuurders van de Toyota Yaris en de Opel Corsa. Wie informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.