Breda Jazz Festival onthult programma en start kaartverkoop

3 maanden geleden gepubliceerd

Het Breda Jazz Festival heeft op Tweede Paasdag het programma voor de aankomende editie bekendgemaakt, en daarmee is ook de kaartverkoop voor de binnenconcerten van start gegaan. Dit vond plaats op de volledig vernieuwde website van het festival. De 52ste editie van het Breda Jazz Festival vindt plaats tijdens het Hemelvaartweekend van 9 t/m 12 mei 2024 in het bruisende centrum van Breda.

4 dagen, 23 podia en meer dan 200 concerten

Gedurende het vierdaagse festival worden meer dan 200 concerten georganiseerd, verspreid over 23 podia. Het grootste deel van deze concerten is gratis en vindt plaats in het centrum van Breda. Zoals gebruikelijk bij het Breda Jazz Festival, zijn er ook enkele binnenconcerten waarvoor een ticket gekocht moet worden. Deze concerten kenmerken zich door hun unieke karakter, zoals Monique Borger, het nieuwe bestuurslid PR & Communicatie, uitlegt.

Nieuwe podia

Dit jaar zijn er twee nieuwe podia op het Kasteelplein. Voorzitter Hanneke Griffioen ziet een langgekoesterde wens in vervulling gaan om dit plein weer actief bij het festivalterrein te betrekken. Bij het Visker podium op Kasteelplein Noord wordt een dansvloer geïnstalleerd, terwijl het podium op Kasteelplein Zuid een Bredaas karakter zal hebben.

Terugkerende onderdelen

Naast nieuwe toevoegingen zijn er ook bekende onderdelen. Zo vindt op de festivalvrijdag (10 mei) de pluutjesparade voor kinderen plaats. In De Avenue wordt het concert Duo Special gehouden, waarbij muzikanten in duo’s spelen. Ook zijn de Festival Surprise Bands terug van weggeweest: solisten spelen in wisselende samenstellingen om het publiek en elkaar te verrassen. De opening van het festival vindt plaats op donderdag 9 mei 2024 om 13:00 uur op de Grote Markt in Breda.