Wijkagent vindt auto vol met hennepafval in Breda

Normal marijuana
Afbeelding: Wikimedia

Een oplettende wijkagent, wat ze eigenlijk altijd zijn, heeft vrijdagavond een hennep drogerij ontdekt. Vijf verdachten zijn aangehouden.

De wijkagent surveilleerde vrijdag 3 april 2020 om 17.15 uur te voet in de omgeving van de Donken. Op dat moment zag hij dat er plastic zakken in een auto werden geladen bij een gebouw aan de Donk. Hij rook op grote afstand al een henneplucht. Daarna stapten er drie mannen in waarna de auto wegreed. Hij vertrouwde het niet en besloot deze auto te gaan volgen. Hij pakte zijn eigen auto en reed achter ze aan. Toen er ondersteuning voor hem was van een andere surveillance-eenheid kreeg de bestuurder een stopteken. In de auto trof de wijkagent meerdere zakken hennepafval. De drie inzittenden werden aangehouden, één uit Breda (28) en een 36-jarige man zonder bekenden verblijfplaats in Nederland. De derde verdachte bleek een bewoner van de Donk te zijn.

Woning

Waar hennepafval is, is ook hennep en er werd direct een onderzoek in de betreffende woning aan de Donk ingesteld. En daar werd inderdaad een drogerij gevonden met bijna 250 gram hennep en nog meer afval. In die woning waren nog eens twee verdachte die werden aangehouden. Een 20-jarige man uit Breda en een 22 –jarige man zonder bekenden verblijfplaats. Het vijftal wordt het vervaardigen van softdrugs ten laste gelegd en zijn aan het bureau ingesloten. Het rechercheteam zal een bestuurlijke rapportage maken voor de gemeente zodat die bestuurlijke stappen kan zetten zoals een mogelijke sluiting van de woning

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
16:23

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief