Voetganger aangereden door doorrijdende scooterrijder in Breda

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Op maandagavond 18 maart 2024 heeft een scooterrijder op hoge snelheid een voetganger aangereden in Breda. De bestuurder liet het gewonde slachtoffer achter en reed door. De politie is op zoek naar getuigen en de doorrijdende scooterrijder.

Aanrijding en achtervolging

Het incident vond plaats rond 19.10 uur in de Karnemelkstraat en Ginnekenstraat, waar de scooterrijder een 35-jarige man aanreed. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De scooterrijder kwam ook ten val, maar reed alsnog door.

Voor de aanrijding was er een achtervolging tussen de politie en een scooterrijder die een wheelie maakte. De bestuurder negeerde een stopteken en wist te ontkomen. De politie vermoedt dat het dezelfde scooter betreft die betrokken was bij de aanrijding.

Oproep aan getuigen

De verdachte scooter betreft een zwarte Gilera met een gele kentekenplaat. De politie vermoedt dat de scooter schade heeft opgelopen bij het ongeval.

Er zijn camerabeelden uit de omgeving veiliggesteld, maar de politie is ook op zoek naar getuigen die mogelijk meer hebben gezien of die weten waar de scooter zich bevindt. Mensen met meer informatie worden verzocht dit te melden.