Man veroordeeld tot vier weken gevangenisstraf voor hoesten in het gezicht van een agent

Normal politie

Breda - Een verdachte van een misdrijf is veroordeeld tot vier weken gevangenisstraf(waarvan 2 weken voorwaardelijk) en het betalen van 350 euro ‘schadevergoeding’ nadat hij een agent opzettelijk in zijn gezicht had gehoest terwijl hij riep dat hij corona had.

Zaterdag 28 maart 2020 werden, na een achtervolging door een woonwijk in Etten-Leur, twee verdachten aangehouden die in een gestolen auto zaten. Een 25-jarige man uit Rijsbergen en een 19-jarige vrouw zonder vaste verblijfplaats in Nederland. De man verzette zich bij zijn aanhouding en werd naar het arrestantencomplex gebracht Toen hij daar arriveerde hoestte hij opzettelijk in het gezicht van een agent en riep hij dat hij corona had. De agent deed aangifte. De verdachten werden ingesloten in verband met het onderzoek naar de gestolen auto waar ze in reden.

Snelrecht

De bedreiging met zware mishandeling (het hoesten) wordt in deze tijd ernstig opgevat. De officier van justitie besliste dan ook dat de verdachte voor deze zaak zo snel mogelijk berecht moest worden. Dat is gebeurd en de verdacht heeft ook meteen zijn straf opgelegd gekregen. Hij moet de twee weken direct uitzitten. Het onderzoek naar de gestolen auto wordt onverminderd voorgezet.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
09:08

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief