Twee jongens verdacht van beschieten treinen

Normal aangepastpolitieauto

Breda, Dorst - Twee jongens van 15 jaar uit Breda en Dorst zijn vrijdagavond opgepakt omdat ze verdacht worden van het beschieten van twee treinen. Ze hadden een balletjespistool en een gasdrukpistool met stalen kogels bij zich.

Op vrijdag 22 november 2019 om 19.40 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er op het station in Breda een trein binnen kwam waarvan enkele ruiten vernield waren. Er zou mogelijk op geschoten zijn.

Twee treinen

Meerdere politie-eenheden spoedden zich naar het station. Daar troffen ze verschillende geschrokken passagiers. Die verklaarden dat ze in de trein zaten. Net voordat de trein Breda in reed hoorden ze een knal en zagen ze dat de ruiten van de trein verbrijzelden. Gelukkig waren het alleen de buitenste ruiten van het dubbelglas. De binnenste ruiten bleven heel en daardoor raakte er ook niemand gewond. Maar geschrokken was men wel. Er bleken vijf ruiten kapot en er zat schade aan de trein zelf. Omdat er inderdaad de mogelijkheid bestond dat er op de trein geschoten was werd iedere inzetbare surveillance-eenheid op pad gestuurd om het traject dat de trein had gereden tussen Tilburg en Breda te controleren op zoek naar mogelijke schutters. Korte tijd later kwam vanuit he station in Eindhoven een melding dat ook daar een trein binnen was komen rijden met een verbrijzelde ruit. Die trein had ongeveer op hetzelfde moment hetzelfde traject gereden in tegenovergestelde richting.

Aanhouding

Via social media werd door de politie opgeroepen om getuigen die misschien langs het spoor wat gezien hadden zich te melden. Om 20.50 uur belde een bewoner van Dorst dat hij wat jongens had gezien met mogelijk een vuurwapen. De agenten gingen op onderzoek en troffen een groepje jongens aan. Twee van dit groepje hadden een balletjespistool bij zich en werden aangehouden omdat ze verdacht worden van het vernielen van de ruiten van de trein. De jongens zijn naar het bureau gebracht waar ze voor de nacht zijn ingesloten. De recherche onderzoekt in de loop van zaterdag de toedracht van het incident. De pistolen, waarvan er een metalen kogels kon afvuren, zijn in beslag genomen. Onderzocht zal worden in hoeverre dit strafbaar is en waar ze vandaan komen.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
21:40

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief