Sport en cultuur toegankelijk voor alle Bredanaars dankzij Volwassenenfonds

5 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Breda sluit zich aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur om sport en cultuur toegankelijk te maken voor alle Bredanaars. Het initiatief is gericht op volwassenen met een minimuminkomen en een BredaPas, die nu lid kunnen worden van een sportvereniging of culturele instelling.

Vergoeding voor lidmaatschap

Via het Volwassenenfonds kunnen volwassen Bredanaars met een minimuminkomen en een BredaPas jaarlijks een vergoeding van maximaal 300 euro aanvragen voor hun lidmaatschap of contributiekosten. Sporten, schilderen, theater, muziekles of beeldende kunst zijn op die manier toegankelijk voor alle Bredanaars.

Wethouder Marike de Nobel (Armoede) is verheugd over de nieuwe mogelijkheid: “In Breda vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Met de BredaPas konden inwoners al een bijdrage krijgen van 75 euro, maar dat was niet altijd genoeg voor een lidmaatschap. Dankzij dit fonds gaat dit bedrag omhoog naar 300 euro en krijgt iedereen de mogelijkheid lid te worden van een sportvereniging of mee te doen aan culturele activiteiten.”

Hoe het werkt

Bredanaars dienen hun aanvraag voor de vergoeding van hun lidmaatschap voor sport of cultuur in via een intermediair. Dit kan bijvoorbeeld een maatschappelijk werker, schuldhulpverlener, buurtwerker of klantmanager zijn. Jaarlijks kunnen Bredanaars met een BredaPas een vergoeding voor maximaal 300 euro krijgen. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, betaalt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur de kosten rechtstreeks aan de sportvereniging of cultuurinstelling.

Het Volwassenenfonds is nog op zoek naar maatschappelijke organisaties die zich in de gemeente Breda willen inzetten om sport en cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Zij kunnen als intermediair Bredanaars helpen om een aanvraag te doen voor hun vergoeding.