Scooterrijder aangehouden na inrijden op motoragent in Breda

4 maanden geleden gepubliceerd

Een 18-jarige scooterrijder uit Breda is op zondagavond 3 maart gearresteerd nadat hij meerdere malen op een motoragent was ingereden. De arrestatie vond plaats rond 22.20 uur op de Middellaan in Breda.

Achtervolging

De motoragent wilde de scooterrijder aanvankelijk controleren op de Graaf Engelbertlaan omdat zijn scooter aanzienlijk veel lawaai maakte. Toen de agent de bestuurder wilde aanspreken, doofde de jongeman zijn verlichting en reed hij met hoge snelheid weg. De agent gaf hem meerdere keren een stopteken, maar dit werd genegeerd door de scooterrijder.

Roekeloos gedrag

De verdachte reed onder meer door rood en over de stoep tijdens zijn vluchtpoging. Bovendien reed hij herhaaldelijk in op de motoragent en zijn motor. De agent moest diverse keren remmen en uitwijken om een botsing te voorkomen.

Arrestatie

Uiteindelijk wist de agent de verdachte op de Middellaan klem te rijden en aan te houden. De scooter en het rijbewijs van de jongeman zijn voorlopig in beslag genomen. De verdachte is momenteel vastgezet voor verder onderzoek. De motoragent heeft aangifte gedaan tegen de 18-jarige Bredanaar.