Politie houdt in totaal vijf verdachten aan in onderzoek naar woninginbraak

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Breda - Terwijl de bewoners op vakantie zijn, dringen meerdere personen in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 oktober hun woning aan de Bertelsberg binnen. Dankzij alerte buurtbewoners en uitgebreid politieonderzoek heeft de politie de afgelopen dagen meerdere mannen aangehouden op verdenking van woninginbraak en/of heling. Een deel van de gestolen spullen is teruggevonden in de woning van een van de verdachten.

Op woensdag 9 oktober rond 09.00 uur komt er een melding binnen van een inbraak in een woning aan de Bertelsberg. De bewoners zijn dan op vakantie, maar geven op basis van een filmpje aan dat er diverse spullen gestolen zijn, waaronder hun auto. De Bertelsberg betreft een buurtpreventiegebied en dankzij vrijwillig afgestane camerabeelden van buurtbewoners komt de politie tot een duidelijk signalement. Tevens wordt duidelijk dat de inbrekers de woning die nacht meerdere keren binnen zijn geweest. Het vermoeden bestaat dan ook dat de verdachten uit de omgeving Breda komen, waarna de zoektocht naar de gestolen auto verder gaat in deze regio.

Groot geldbedrag

Op donderdagochtend 17 oktober houdt de politie in de Korte Boschstraat, o.a. op basis van de camerabeelden, de eerste verdachte, een 31-jarige man uit Breda, aan op verdenking van de woninginbraak. Korte tijd later wordt de gestolen auto gezien bij een tankstation aan de Kapittelweg. De inzittenden, een 18-jarige bestuurder zonder geldig rijbewijs en zijn 17-jarige bijrijder, worden aangehouden op verdenking van heling. De 17-jarige blijkt bovendien in het bezit te zijn van een groot geldbedrag waarvan hij de herkomst niet kan aantonen. Dit geld, ruim 2000 euro, is in beslag genomen. De twee jeugdige verdachten hebben inmiddels een verklaring afgelegd en zijn weer vrijgelaten. De 18-jarige heeft een strafbeschikking van 800 euro gekregen, de 17-jarige een dagvaarding, hij moet dus later nog voor de rechter verschijnen.

Gestolen spullen

Later die donderdagmiddag houdt de politie in zijn woning een 49-jarige man uit Breda aan op verdenking van woninginbraak. Maandag 21 oktober rond 18.00 uur wordt een derde verdachte, een 29-jarige man uit Breda, aangehouden in zijn woning. Daar treft de politie ook diverse gestolen spullen, onder andere afkomstig van de inbraak aan de Bertelsberg aan. De drie verdachten zitten momenteel nog vast voor verder onderzoek.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
08:14

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief