Politie houdt snel iemand aan na gewelddadige diefstal

Normal 4037569091 459b91903b o

Breda - Een 83-jarige man is zondagmiddag omstreeks 16.50 uur achter zijn woning in de wijk Blauwe Kei op gewelddadige wijze beroofd van zijn fiets. Zijn rijwiel werd kort na het incident voor een bekend adres in de wijk Overakker aangetroffen, waarna de 29-jarige bewoner werd aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat hij Chinees eten gehaald had en vervolgens terugfietste naar zijn woning. Hij werd vervolgens in de poort achter zijn huis achter op zijn hoofd geslagen. Hij viel tegen een muur en op de grond. Hij liep een schaafwond op. Het ging om twee daders die zijn fiets met daaraan ook de tas met de afhaalmaaltijd grepen en daarmee wegreden. Ze hadden donkere kleding aan.

Antecedenten

Een wijkagent die in dienst was attendeerde zijn collega’s op een man die in de omgeving woont met antecedenten ter zake fiets- en scooterdiefstallen. De agenten zijn naar de bedoelde woning gegaan. Ze zagen daar de fiets met in de tas nog de Chinese maaltijd. De 29-jarige bewoner die net naar binnen wilde gaan is aangehouden. Hij is vastgezet. Het onderzoek naar de mededader loopt nog.

 

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
16:09

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief