Politie houdt opnieuw een verdachte aan n.a.v. rellen NAC - NEC

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

De politie heeft donderdagavond opnieuw een verdachte kunnen aanhouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de rellen na afloop van de voetbal wedstrijd NAC / NEC. N.a.v. de opsporingsberichten werd afgelopen woensdag ook al een verdachte aangehouden. Donderdag overdag meldde een derde verdachte zich vrijwillig bij de politie.

De verdachte die donderdagavond werd aangehouden betreft een 24 jarige inwoner van Breda. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de rellen na de wedstrijd van NAC tegen NEC op zondag 23 mei 2021. Agenten werden daar bekogeld met vuurwerk, stenen en glaswerk en politievoertuigen liepen schade op door zeer zwaar vuurwerk. Ook werden er horizontaal mortieren op de agenten afgevuurd. Een zeer gevaarlijke en dreigende situatie. Op beelden vanuit de opgeroepen politiehelikopter was te zien dat stoeptegels uit de grond werden gehaald, kapot werden gegooid en vervolgens in stukken naar de ME’ers werden gegooid. Dankzij de politie-inzet kon verdere schade in de stad voorkomen worden. Meerdere agenten raakten gewond, waarbij een agent een botbreuk in zijn hand opliep.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
17:43

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief