Poging tot doodslag op agenten na controle op lachgasgebruik

26 dagen geleden gepubliceerd

Een routinecontrole op lachgasgebruik is afgelopen zaterdagavond in Breda geëscaleerd tot een poging tot doodslag op agenten. Een 30-jarige vrouwelijke bestuurder ging er vandoor toen agenten haar wilden controleren op het gebruik van lachgas. Tijdens de daaropvolgende achtervolging gooide zij lachgascilinders uit haar auto die de achtervolgende politieauto raakten, terwijl ze snelheden van 180 km/u bereikte.

Gebeurtenissen

Rond 00.45 uur op zaterdag 24 maart zagen surveillerende agenten een auto geparkeerd bij een meubelzaak aan de Kruisvoort in Breda. In de auto zat een vrouw achter het stuur met een ballon tegen haar mond, waaruit ze duidelijk in- en uitademde. Bij nadere inspectie zagen de agenten ook 2-liter lachgascilinders in de auto liggen.

Achtervolging

Toen de agenten de bestuurster vroegen om haar identiteitsbewijs en om uit de auto te stappen, weigerde ze. In plaats daarvan startte ze de auto en vluchtte. De daaropvolgende achtervolging over de A58 richting Bergen op Zoom, bereikte snelheden van maar liefst 180 km/u. Gedurende de achtervolging gooide de vrouw meerdere lachgascilinders uit de auto, waarvan er één de politieauto raakte en een vonkenregen veroorzaakte.

Arrestatie

De vrouw vervolgde haar route op de A4 richting Rotterdam, waar ze een tweede cilinder uit de auto gooide. Deze cilinder ketste onder de politieauto door. Uiteindelijk kon de vrouw op de A15 richting Europoort door andere politiediensten worden klemgereden. Ze is gearresteerd en zal zich moeten verantwoorden voor poging tot doodslag op de agenten.