Omstanders beëindigen gewelddadige mishandeling in Breda

3 maanden geleden gepubliceerd

In de vroege uren van zaterdag 16 maart 2024, grepen omstanders in om een ernstige mishandeling te stoppen op de Potkanstraat in Breda. Een 17-jarige jongen uit Raamsdonksveer sloeg herhaaldelijk op het hoofd van een 19-jarige man uit Bavel.

De aanleiding

Het incident lijkt een voortzetting te zijn van een eerdere confrontatie. Het 19-jarige slachtoffer bezocht een café op de Havermarkt. Buiten raakte hij per ongeluk een jongeman aan, waarna die hem direct in het gezicht sloeg. Een portier scheidde de twee mannen. Later, op de Potkanstraat, werd het slachtoffer opnieuw aangevallen door dezelfde persoon, die hem meerdere keren sloeg totdat hij op de grond viel.

Ingrijpen van omstanders en politie

De aanvaller bleef slaan totdat omstanders hem vastpakten. Het slachtoffer hield er flinke pijnscheuten aan over. Agenten van het Horecatoezicht werden gealarmeerd door een beveiliger en door cameratoezicht, waarna ze de 17-jarige aanhielden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn met een alcoholpromillage van 435 ugl. De mishandeling is vastgelegd op camerabeelden.

Arrestatie van een voortvluchtige

Bij een controle rond 04.00 uur op de Vismarktstraat arresteerden de agenten ook een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze man had nog een openstaande signalering en moest nog 14 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij is overgebracht naar het cellencomplex.