Man met mes aangehouden in schuurtje in Etten-Leur

Normal aanhouding

Etten-Leur - In een schuurtje van een woning aan de Meidoornstraat is zondagavond 16 februari een man met een mes aangetroffen. De melder belt de politie, waarna zij de man uiteindelijk aan kunnen houden en het mes in beslag nemen.

Rond 23.45 uur komt er een melding binnen dat een 27-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zich in een schuurtje met een mes zou bevinden. Agenten gaan ter plaatse in de tuin van de woning en roepen naar de verdachte dat hij zijn handen moet laten zien. Dit doet hij echter niet. De agenten zien het mes in de zak van de man zitten en af en toe pakt hij het mes vast. Zij besluiten dan ook om pepperspray in te zetten. De man reageert hier niet op.

Schildprocedure

Rond 00.00 uur zijn meerdere eenheden en de hondengeleider ter plaatse voor ondersteuning. De hond wordt echter niet ingezet, wel gebruiken agenten schilden om dichter bij de man te komen. Bij de schildprocedure schermen politieagenten zich door middel van schilden af van een verdachte. Ze kunnen deze vervolgens op een veilige manier klem zetten en aanhouden. Door de inzet van de schilden kan de verdachte zich niet goed bewegen en ook niet uithalen met bijvoorbeeld een mes. De schildprocedure wordt toegepast als de kans groot is dat bij een reguliere aanhouding politiemensen gewond raken.

Mes

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex. De man blijkt het mes in het schuurtje verstopt te hebben. Het mes is inbeslaggenomen.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
09:42

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief