Kunstbeurs Brabant Art Fair opnieuw in de Grote Kerk van Breda

Normal breda  de toren van de grote of onze lieve vrouwerkerk rm10305 vanaf de grote markt foto6 2014 12 28 10.39
Afbeelding: Wikimedia

De Grote Kerk in Breda is komend weekend voor de vierde keer gastvrouw van de Brabant Art Fair en dan is ze heel even nóg mooier dan ze al is. Na de succesvolle eerdere edities, exposeren dit jaar 75 kunstenaars een selectie van hun mooiste kunstwerken.

Op zaterdag 14 en zondag 15 maart (11.00 – 17.30 uur) staat de Grote Kerk in hartje Breda weer vol met ruim 600 kunstwerken van getalenteerde kunstenaars.

Natuurlijk kan er, naast de prachtige kunstwerken én het mooie interieur van de Grote Kerk, ook worden genoten van een kopje koffie of thee, een heerlijk glaasje wijn en wat lekkers.

Alle kunstenaars zelf aanwezig

Tijdens de kunstbeurs exposeren 75 kunstenaars uit heel Nederland (en deels uit België) een selectie van hun kunst. Er zijn, naast werken van keramiek, brons en hout ook schilderijen in olie- en acrylverf en sieraden te zien en te koop. Voor elke bezoeker is er kunst die zal aanspreken.

Bezoekers maken kennis met de kunstenaars zelf, die graag meer vertellen over de werken die de bezoekers boeien. Bijkomend voordeel zijn de prijzen van de kunstwerken: men betaalt in de regel minder dan in een galerie omdat de kunstenaars geen commissie hoeven af te dragen.

Laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen

De organisatie heeft als een van haar doelstellingen ‘Het leggen van contacten tussen (beeldend) kunstenaars en kunstliefhebbers, -kopers en -verzamelaars.’ Mede om die reden is er voor gekozen om de toegangsprijs voor de beurs zeer laag te houden en samen te werken met diverse partners, die gratis toegangskaarten kunnen aanbieden aan hun relaties.

"Je hoeft geen verstand van kunst te hebben om te weten of je iets mooi vindt of niet. Ook als je nog niet eerder een kunstbeurs bezocht, omdat je denkt dat je je daar niet thuis voelt, is de Brabant Art Fair dé beurs om kennis te maken met kunst en kunstenaars op een informele, gezellige manier. Kunst is van en voor iedereen en dat willen we iedereen graag laten beleven." aldus de organisatie van de Brabant Art Fair.

Kaarten voor de beurs zijn te koop via internet of aan de kassa van de Grote Kerk op 14 en 15 maart.

 

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
08:44

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief