Hennepkwekerij ontdekt in bedrijvenpand

4 maanden geleden gepubliceerd

In een bedrijvenpand aan de Schapendreef is op vrijdagmiddag een werkende hennepkwekerij aangetroffen. De ontdekking werd gedaan door boa’s van de gemeente, die op onderzoek uitgingen naar aanleiding van een tip.

Onderzoek leidt tot ontdekking

Personeel van de gemeente voerde op vrijdag 29 maart 2024 een bestuurlijke controle uit bij bedrijven op de Schapendreef. Een onbekend gebleven persoon tipte hen over mogelijk illegale activiteiten in een nabijgelegen bedrijvenpand. De boa’s namen de tip serieus en besloten een onderzoek in te stellen. In een van de panden vonden zij een actieve hennepkwekerij.

Bevindingen en vervolgacties

Na de ontdekking werd de politie ingeschakeld om verder onderzoek te doen. In het pand werden twee kwekerijen gevonden met in totaal 582 hennepplanten. Er was niemand in het pand aanwezig tijdens de inval. Daarnaast bleek er sprake te zijn van illegale stroomaftapping, waarop het energiebedrijf besloot de stroom af te sluiten. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de huurder van het pand.

Niet onschuldig

Hennepkwekerijen staan niet bekend als onschuldig. Ze zijn vaak gelinkt aan georganiseerde criminaliteit en brengen grote risico’s met zich mee, zoals brandgevaar. Daarnaast worden sociaal kwetsbare mensen vaak verleid om via de hennepteelt snel geld te verdienen, waardoor zij in de criminele wereld terechtkomen.

De winst uit hennep wordt vaak gebruikt om te investeren in andere, meer lucratieve drugs zoals cocaïne. De aanpak van hennepteelt kan daarom ook bijdragen aan de bestrijding van andere vormen van drugscriminaliteit.

Samenwerking en meldingen

De aanpak van hennepkwekerijen gebeurt in samenwerking met verschillende partners, waaronder de gemeente. Meldingen, zoals de tip die tot deze ontdekking leidde, zijn cruciaal voor de bestrijding van hennepteelt. Iedereen wordt aangemoedigd om ongewone situaties in hun omgeving te melden, om zo de veiligheid in de buurt te verbeteren.