Ex-werknemer gearresteerd na wilde achtervolging wegens bedreiging en diefstal

4 maanden geleden gepubliceerd

Een 36-jarige ex-werknemer is aangehouden na een wilde achtervolging door de politie. De man wordt verdacht van bedreiging en diefstal van zijn voormalige werkgever, een 56-jarige ondernemer uit Breda.

Achtervolging en arrestatie

De verdachte werd op vrijdag 22 maart aangetroffen op het terrein van het bedrijf van de aangever. Hij had eerder bij de aangever verhaal gehaald en hem bedreigd na zijn ontslag in januari. De situatie escaleerde toen de verdachte de tas van de ondernemer, met daarin een laptop en portemonnee, uit de auto van de aangever stal en op de vlucht sloeg.

De ondernemer zette de achtervolging in en belde de politie. Een agent, die was gewaarschuwd, nam de achtervolging over op de Zevenbergseweg in Klundert. Ondanks een stopteken van de politie, weigerde de verdachte te stoppen en reed hij meerdere keren tegen het verkeer in.

Arrestatie na dreiging met stroomstootwapen

De achtervolging eindigde op de Blauwe Hoef in Klundert, waar de verdachte uit zijn auto stapte en probeerde te ontsnappen te voet. Pas toen de agent dreigde met een stroomstootwapen, gaf de verdachte zich over. Hij is in hechtenis genomen voor verder onderzoek.