Drie jongens aangehouden voor ernstige dierenmishandeling in Raamsdonksveer

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Met hulp van meerdere tips is de politie drie jongens op het spoor gekomen. Ze zijn vandaag aangehouden omdat ze verdacht worden van ernstige dierenmishandeling. Hun daden waren te volgen op internet. Dringend verzoek aan een ieder om de filmpjes niet meer te delen en te verwijderen van uw devices.

In de nacht van donderdag 26 november op vrijdag 27 november 2020 kwamen er bij de politie meerdere meldingen binnen dat er op internet afschuwelijke beelden waren gepost. Op die beelden was te zien dat er meerdere (kleine) huisdieren mishandeld werden. De vrijdagochtend is de zaak direct opgepakt door enkele agenten en rechercheurs. In de loop van vrijdag werden de identiteiten van de drie jongens op de filmpjes achterhaald. Dat lukte mede door de vele tips die daarover binnen kwamen. Na overleg met de officier van justitie werd besloten deze drie jongens, twee van 15 en één van 16 jaar oud, zaterdag te ontbieden aan het bureau en daar aan te houden.  Het drietal zal uitgebreid verhoord worden.

Eigen rechter

Veel mensen hebben zich gestoord aan de filmbeelden. Veel van hen hebben ons informatie gegeven en ons geholpen met de opsporing. Dat is fijn en daar zijn we dankbaar voor. Jammer genoeg zijn er ook mensje die het nodig vinden om onder de beelden ongenuanceerd hun mening te geven en een enkele heeft daar een bedreiging bij gezet. Voor deze laatst groep hebben we een boodschap: Als we achterhalen wie je bent kun jij ons ook verwachten. Het is heel duidelijk geregeld in Nederland:

  • Opsporen en aanhouden doet de politie
  • Beslissen over vervolging en daadwerkelijk vervolgen doet een Officier van Justitie
  • Een straf opleggen doet in sommige gevallen ook een Officier van Justitie maar in de meeste gevallen een Rechter.
  • Eigen rechter spelen of daarmee dreigen is dus net zo dom en strafbaar als de jongens.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
16:50

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief