Grote hoeveelheid cash gevonden bij controles in Breda

3 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 12 maart zijn er in Breda controles uitgevoerd op diverse opslaglocaties en bedrijfspanden. De controles werden uitgevoerd door de gemeente, politie en de branchevereniging van verhuurders van opslagruimten, de NSSA.

Controles opslaglocaties en bedrijfspanden

Tijdens deze actiedag van het Baronie interventieteam zijn er 700 opslagboxen gecontroleerd, zonder onregelmatigheden aan te treffen. Daarnaast zijn er zes bedrijfspanden bezocht. In een van deze bedrijven vond de politie €160.000 aan contanten, enkele messen, een jachtgeweer en een racemotor. Deze goederen zijn in beslag genomen op verdenking van witwassen. Een 46-jarige verdachte uit Breda is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Samenwerking tegen criminele activiteiten

Het aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten is een gezamenlijke taak. Inwoners van Breda moeten kunnen rekenen op een veilige leefomgeving. Dit wordt bereikt door samenwerking en betrokkenheid van de samenleving bij de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

Verdachte situaties kunnen gemeld worden bij de politie of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat de anonimiteit wordt gewaarborgd.

Samenwerking Baroniegemeenten

Deze actie vond plaats onder het Baronie Interventieteam (BIT). Hierin werken de gemeenten Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert samen in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit.

De partners werken in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten en aan te pakken. Komend jaar vinden er vaker integrale controles plaats in de Baronie. Zo treden overheden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en wordt de weerbaarheid van eigenaren en verhuurders versterkt.