Carnavalsvierder met nepwapen moet nog 15 dagen zitten

Normal politiemotor geparkeerd
Afbeelding: Politie

Agenten hebben aan de Hoge brug een 25-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Hij had een carnavalsoutfit aan en droeg aan zijn been een nepwapen dat op afstand echt leek.

Agenten hielden de man op vrijdag 21 februari rond 23.00 uur staande toen ze hem op een afstandje hadden zien lopen met het nepwapen in een holster. Hij deed vrijwillig afstand van het wapen en daar wilde de agenten het verder ook bij laten. Maar bij controle van zijn identiteit bleek dat de man nog 15 dagen gevangenisstraf had open staan. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij ook nog gebruikershoeveelheden MDMA op zak te hebben. Deze zijn in beslag genomen. De man is ingesloten.

Nepwapens en carnaval

Laat met carnaval je (nep)wapen thuis! Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het om een echt vuurwapen gaat. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Het nepvuurwapen wordt in beslag genomen. Meer lezen over nepwapens? Dat doe je hier.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
16:03

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief