Bredase Boomfeestweek richt zich op natuurbeleving en -educatie

3 maanden geleden gepubliceerd

Van 18 tot en met 24 maart gaat Breda groen met de jaarlijkse Boomfeestweek. Meer dan 750 leerlingen uit groep 7 van verschillende basisscholen zullen de handen uit de mouwen steken in de Bredase natuurgebieden. Ze zullen niet alleen bomen planten en zagen, maar ook leren over de lokale fauna zoals waterdieren en vogels.

Een dag vol activiteiten op Boerderij Wolfslaar

Op zondag wordt er een activiteitendag georganiseerd op Boerderij Wolfslaar. Het programma biedt activiteiten voor het hele gezin.

Officiële plantmoment voor de Nationale Boomfeestdag

Het officiële plantmoment voor de Nationale Boomfeestdag 2024 vindt plaats op woensdag 20 maart, aan het Schipperspad in Breda. Vanaf 10:30 uur zullen Wethouder Jeroen Bruijns (openbare ruimte) en leerlingen van KBS De Zandberg en KBS Jacinta twee grote bomen planten.

Wethouder Bruijns benadrukt het belang van de Boomfeestweek: “Breda wil een Stad in een Park zijn. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen als gemeente, daar moeten we met elkaar voor zorgen. De Boomfeestweek is een prachtige gelegenheid om niet alleen heel veel bomen te planten, maar ook om jongeren de kans te geven de natuur te beleven en ontdekken.”

Aanvullende informatie

Bezoekers die het plantmoment bijwonen, worden aangeraden om veldschoenen of laarzen te dragen. Het evenement vindt plaats aan het Schipperspad, met parkeergelegenheid aan de parallelweg van de Graaf Engelbertlaan. De activiteiten duren van 10:30 tot 11:30 uur.