Bredanaar aangehouden voor brandstichting

Normal 15432888388 51d62a6a43 k
Afbeelding: Creative Commons

Breda - Een 47-jarige Bredanaar is zondag 5 januari 2020 omstreeks 20.20 uur aangehouden ter zake brandstichting. De politie verdenkt hem ervan dat hij zelf afval in brand gestoken heeft op zijn balkon.

De politie kreeg zondagavond een melding van een brand in of bij een appartement in de wijk Brabantpark. De agenten zagen vlammen bij de bedoelde woning op het balkon. Ze belden aan waarna de bewoner verbaasd en verward open deed. Ze zagen op de salontafel 12 geopende halve liters blikjes bier staan. Vanuit het balkon kwam rook de woonkamer binnen. De brandweer heeft de brand op het balkon geblust. Het bleek te gaan om afval, onder meer bierblikjes. Er was naast de bewoner niemand in het pand. Hij riep tegen de politiemensen dat hij gewaarschuwd had dat dit zou gebeuren. Hij is als verdachte van brandstichting aangehouden. De man is een bekende van de politie. Naast het strafrechtelijk traject is er ook contact met de GGZ om zijn psychische gesteldheid te beoordelen.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
17:59

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief