Plaquette in Breda herinnert aan samenwerking tijdens de coronatijd

7 maanden geleden gepubliceerd

In het centrum van Breda is op 26 september een bronzen plaquette geplaatst die herinnert aan de samenwerking in de stad tijdens de coronapandemie. De plaquette is te vinden op het kruispunt van het Van Coothplein en de Ginnekenstraat, een plek waar horeca en retail samenkomen.

Blijvende herinnering

Op de plaquette staat de tekst: ‘In herinnering aan een tijd die om afstand vroeg maar vooral verbinding bracht.’ De plaquette werd onthuld door het Ondernemersfonds Breda, Koninklijke Horeca Nederland Breda, burgemeester Paul Depla en wethouder Boaz Adank. De tekst op de plaquette benadrukt hoe de samenwerking tussen verschillende partijen in de stad tijdens de coronacrisis versterkt is.

Wethouder Boaz Adank, verantwoordelijk voor Binnenstad en Horeca, liet weten dat ondanks de zware tijden voor vele inwoners en ondernemers, de samenwerking tussen de partners in de stad sterk is verbeterd.

Gele coronastreep

Tijdens de pandemie diende een gele streep in de binnenstad als hulpmiddel om bezoekers aan de sociale afstand te herinneren. Deze streep werd afgelopen zomer gedeeltelijk verwijderd, maar een klein deel ervan is nog boven de plaquette te zien. Het Ondernemersfonds Breda en KHN Breda hebben het voorstel geïnitieerd om iets blijvends te ontwikkelen dat herinnert aan deze tijd.

Centrummanager Koert Vermeulen benadrukte dat de samenwerking in Breda, ondanks de moeilijke tijd, sterk was en dat de gele lijn hier symbool voor is geworden. Johan de Vos, namens KHN Breda, voegde toe dat de plaquette een mooie, passende en blijvende herinnering is aan de veerkracht van de ondernemers in de stad tijdens de coronapandemie.