Breda maakt parkeren goedkoper voor docenten, bedrijven en (zorg)organisaties

26 dagen geleden gepubliceerd

Breda is een groeiende stad en heeft besloten om de parkeervergunningen voor scholen, bedrijven en (zorg)organisaties goedkoper te maken. Dit maakt het aantrekkelijker om in de steeds drukker wordende stad te blijven werken.

Meer vergunningen en lagere prijzen

Vanaf dit jaar kunnen basis- en middelbare scholen maximaal 15 vergunningen aanvragen voor hun medewerkers, tegenover zeven voorheen. De prijs van deze vergunning gaat van €40 naar €15 per maand. De zakelijke parkeervergunning voor bedrijven kost nu €300 in plaats van €480 per jaar.

Daarnaast zijn ook de zogenaamde ‘zwerfvergunningen’ voor bedrijven en (zorg)organisaties die op verschillende locaties in Breda werken, in prijs verlaagd. De kosten voor een zakelijke zwerfvergunning zijn nu €1200 in plaats van €1664,40 per jaar en de maatschappelijke zwerfvergunning gaat naar €300 in plaats van €480 per jaar.

Reacties op de nieuwe maatregelen

De nieuwe regelingen zijn positief ontvangen. Wethouder Jeroen Bruijns (parkeren) en Wethouder Arjen van Drunen (onderwijs) brachten persoonlijk het goede nieuws naar basisschool De Spoorzoeker in Belcrum.

Wethouder Bruijns benadrukte het belang van deze maatregelen. Hij gaf aan dat het belangrijk is dat de stad aantrekkelijk en bereikbaar blijft voor onder andere thuiszorgmedewerkers, hoveniers, loodgieters en onderwijzers.

Ook Wethouder Van Drunen sloot zich hierbij aan en stelde dat goede leraren belangrijk zijn en dat zij gekoesterd moeten worden. Hij is blij dat de stad met deze maatregelen de scholen tegemoet kan komen.

De directeur van De Spoorzoeker, Antoinet Sommers, is blij met de nieuwe regelingen. Ze gaf aan dat het helpend is bij de werving van en het behouden van medewerkers. Ze is dan ook blij dat de gemeente de scholen tegemoetkomt met meer vergunningen voor een lager tarief.

Terugbetaling teveel betaalde parkeerkosten

De nieuwe regelingen zijn onderdeel van de nieuwe parkeerbelasting verordening die is ingegaan in januari 2024. Iedereen die te veel heeft betaald, krijgt dit bedrag teruggestort.