Auto botst tegen voorgevels woningen in Breda

Normal surveillance20ddo
Afbeelding: Politie

Een 29-jarige Bredanaar is zondag 12 april 2020 omstreeks 06.40 uur met zijn auto op de Fellenoordstraat vermoedelijk door te hoge snelheid tegen de voorgevels van twee woningen gereden. Daarbij raakten van één pand de voordeur en de ruit daarnaast met daarbij het houten kozijn zwaar beschadigd. Van beide huizen lijken enkele muurstenen naar binnen te zijn gedrukt.

De bestuurder, een 29-jarige Bredanaar, werd door omstanders uit de auto geholpen. Hij is met een ambulance voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn schouder was uit de kom en hij zou een elleboog gebroken hebben.

Bevindingen

De auto was zwaar beschadigd. De autogordel zat vastgeklikt zodat deze achter de rug gedragen kan worden. Vermoedelijk heeft de bestuurder dus geen autogordel gedragen. Tussen de beide voorstoelen stond een tank met twee liter lachgas. Bij de versnellingspook lag een kapotte zwarte ballon. Een blaasproef wees uit dat de bestuurder niet onder invloed was van alcohol. Vermoedelijk heeft de bestuurder door te hoge snelheid de bocht niet kunnen maken waarna hij tegen de voorgevels van de woningen is gebotst. Hij wordt dan ook verdacht van gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

 

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
16:47

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief