Twee arrestaties na vondst van drugs en geld in auto

4 maanden geleden gepubliceerd

In Breda werden op 1 maart twee personen aangehouden nadat de politie drugs en een groot geldbedrag in hun auto ontdekte. De controle vond plaats op de Graaf Engelbertlaan.

De aanhouding

De bestuurder, een 33-jarige man uit Bergen op Zoom, en de bijrijder, een 34-jarige vrouw uit Steenbergen, waren in hun auto aan het rijden toen de politie besloot hen te controleren. De agenten, die over de snelweg A16 reden, gaven een ‘volg-teken’ aan de auto. De bestuurder volgde hen naar de Graaf Engelbertlaan. Zodra de man zijn raam opende, roken de agenten een sterke geur van hennep, wat het vermoeden wekte dat er mogelijk drugs in de auto aanwezig waren.

Na een verdere inspectie van de auto, ontdekten de agenten een tas vol hennep en een aanzienlijk geldbedrag. Er wordt vermoed dat het geld afkomstig is van witwaspraktijken, een proces waarbij de herkomst van illegaal verkregen geld wordt verborgen.

Verdere consequenties

De man en vrouw werden direct aangehouden en het geld en de drugs zijn in beslag genomen. Daarnaast bleek uit een speekseltest dat de man ook onder invloed van hennep en cocaïne had gereden. Verder onderzoek, waaronder een bloedtest, moet hier meer duidelijkheid over geven. Beide personen zitten momenteel vast voor verder onderzoek.