Tien Arrestaties na Ongeregeldheden tijdens Jaarwisseling in Breda-Noord

4 maanden geleden gepubliceerd

De politie heeft tien verdachten aangehouden in verband met de ongeregeldheden tijdens de afgelopen jaarwisseling in Breda-Noord. De verdachten worden verdacht van openbare geweldpleging, brandstichting en vernieling. De exacte betrokkenheid van de verdachten wordt momenteel onderzocht.

Ongeregeldheden tijdens Jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling in Breda-Noord werd het onrustig. Er werden auto’s in brand gestoken en er zijn vuurwerkbommen naar politiemensen en politieauto’s gegooid. De politie meldt dat buurtbewoners zich zeer onveilig hebben gevoeld tijdens de jaarwisseling.

Onderzoek en Arrestaties

Na de ongeregeldheden is onmiddellijk een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek zijn de tien verdachten naar voren gekomen die vandaag zijn gearresteerd. Het betreft jongeren tussen de 15 en 19 jaar oud, afkomstig uit Breda-Noord. Zij worden momenteel vastgehouden voor verhoor.

Het onderzoek wordt voortgezet en de politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Daarom zijn agenten opnieuw de buurt ingegaan om met buurtbewoners te spreken. Er is gevraagd of er nog niet eerder gedeelde informatie of camerabeelden zijn van de nieuwjaarsnacht. Een informatiebrief is achtergelaten met daarin de mogelijkheden om deze gegevens te delen met de politie.

De politie verzoekt iedereen die informatie heeft deze door te geven. Dit kan rechtstreeks bij de politie, of via een tipformulier. Indien men liever anoniem informatie wil verstrekken, kan dit via M. op het nummer 0800-7000. Camerabeelden kunnen worden gedeeld via de website van de politie.