Alerte buurtbewoner betrapt woninginbreker Haydnlaan in Breda

Normal handboeien op politieauto
Afbeelding: Politie

Een buurtbewoner betrapte dinsdagavond 8 december een inbreker bij een woning aan de Haydnlaan. De politie sloeg niet veel later een 51-jarige verdachte uit Breda in de boeien.

De oplettende buurtbewoner zag rond 19.30 uur een persoon in de desbetreffende woning. Omdat hij vermoedde dat de bewoners niet thuis waren, nam hij direct telefonisch contact met hen op. Zijn vermoeden bleek juist, want de persoon die in de woning was bleek een inbreker. De bewoners waren in de buurt van hun woning en omsingelden vervolgens samen met de buurtbewoner hun pand. Niet veel later kwam de inbreker naar buiten en liep direct naar zijn auto. Ondanks de pogingen om hem tegen de houden, lukte het de inbreker om met hoge snelheid weg te rijden.

Klemgereden

Meerdere eenheden van de politie zochten in de omgeving naar de auto. Op het IJsselplein zagen de agenten het voertuig rijden en reden hem vervolgens klem. De 51-jarige bestuurder werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding stuitte de politie ook nog op een kleine hoeveelheid harddrugs. Deze zijn in beslag genomen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er iets uit de woning is meegenomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Waarom is het belangrijk om 112 te bellen bij (inbraak)verdachte situaties?

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.

Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
17:13

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief