Aanhoudingen in Breda voor vijf kilo hennep en 60.000 euro cash

Normal 19470431625 57374cab1a o

Breda - De politie heeft dinsdag 14 april in Breda vier mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen en witwassen. Daarbij zijn in totaal vijf kilo hennep en 60.000 euro in contanten in beslag genomen. De verdachten zijn een 23-jarige man uit Eindhoven, een 29-jarige man uit Prinsenbeek en twee inwoners van Breda van 22 en 24 jaar oud.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 17.00 uur in Breda een auto rijden die, volgens de politiesystemen, een dag eerder bij een verdachte situatie betrokken was. Op het moment dat de agenten de betreffende auto wilden controleren, reed deze een ondergrondse parkeergarage in. Ze besloten de auto te volgen en zagen vervolgens dat de twee inzittenden de auto verlieten en een ontmoeting hadden met derde persoon die uit het woningcomplex bij de garage kwam. De agenten spraken de mannen vervolgens aan om de identiteit vast te stellen. De bestuurder van de auto, de man uit Eindhoven, kon zich niet identificeren.

Henneptoppen

In een poging alsnog zijn identiteit vast te stellen werd de auto van de man gecontroleerd. In de bagageruimte van de auto troffen de agenten vervolgens vijf doorzichtige plastic zakken aan met henneptoppen. De drie mannen werden vervolgens aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen. In de auto werden later ook het rijbewijs en een paspoort op naam van de bestuurder aangetroffen.

Rolex

Tijdens het verder onderzoek is ook een woning aan het Ceresplein doorzocht. Daarbij troffen de agenten ongeveer 60.000 euro aan contant geld en twee Rolexhorloges aan. De 24-jarige bewoner van die woning is aangehouden als verdachte van witwassen en het geld en de horloges zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de hennep en het geld. 

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
09:08

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief