Aanhouding na opzettelijke aanrijding in Breda

3 maanden geleden gepubliceerd

Een ruzie in een café in Breda is in de vroege ochtend van zondag 31 maart 2024 geëscaleerd tot een opzettelijke aanrijding en een poging tot zware mishandeling. De verdachte, een 22-jarige man uit Essen (België), is aangehouden.

Ruzie in café escaleert

De politie werd rond 4.15 uur naar de Konijnenberg in Breda gestuurd, waar een situatie uit de hand gelopen was. Bij aankomst troffen de agenten twee voertuigen met schade aan en enkele mannen die ruzie hadden. Na enig onderzoek bleek dat de twee groepen eerder ruzie hadden gehad in een café in de stad. Na het verlaten van het café kwamen ze elkaar weer tegen bij hun auto’s, waarbij er heen en weer werd gescholden.

Opzettelijke aanrijding en poging zware mishandeling

De ruzie zette zich voort op de weg met een achtervolging en een aanrijding tussen de twee voertuigen. Een van de voertuigen, een auto met een Belgisch kenteken, is vermoedelijk opzettelijk tegen de andere gereden. De bestuurder van dit voertuig wordt ook verdacht van het slaan met een ijzeren pijp. Deze 22-jarige man uit Essen is aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De man had ook gedronken.

Getuigen gezocht

Het incident vond plaats op verschillende locaties in Breda, waaronder de Noordelijke Rondweg, de Belcrumweg en de Terheijdenseweg. Een van de betrokken voertuigen is een zwarte pick-up truck met een Belgisch kenteken. De politie is op zoek naar getuigen die rond 4 uur ‘s ochtends iets hebben gezien dat met deze zaak te maken zou kunnen hebben.