Man aangehouden na diefstal telefoon van politieagent in Breda

Normal politie

Breda - Politie agenten hebben dinsdagmiddag 3 maart 2020 in Breda een 46-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van diefstal van de telefoon van een politieagent. De agent was de telefoon verloren tijdens een aanhouding met verzet.

De agent was dinsdag 3 maart rond 14.30 uur samen met een collega in de binnenstad van Breda betrokken bij de aanhouding van een man die nog een straf moest uitzitten. De surveillerende politiemensen zagen de verdachte lopen en besloten hem staande te houden en zijn identiteit te controleren, om er zeker van te zijn dat ze de juiste persoon voor zich hadden. De verdachte ging er echter te voet vandoor, achtervolgd door de agenten. Toen de agenten de verdachte in de Nieuwstraat staande hadden, verzette hij zich op allerlei manieren tegen zijn aanhouding. De agenten zagen zich genoodzaakt pepperspray te gebruiken om de man te kunnen aanhouden. Met hulp van toegesnelde collega’s lukte dat uiteindelijk. De verdachte, een 21-jarige man uit Breda, bleek inderdaad nog 145 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. Ook had hij nog diverse openstaande boetes. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij in de cel is gezet.

Zoeken naar de gsm

Nadat ze de 21-jarige verdachte hadden aangehouden, kwam hij er achter dat hij zijn mobiele telefoon verloren was tijdens de achtervolging. Een omstander had gezien dat een hem onbekende man de telefoon opraapte en wegstopte. Onder andere op basis van het opgegeven signalement stelden andere politiemensen een onderzoek in naar de gestolen telefoon. Na een kort onderzoek hielden zij in de Dintelstraat een 46-jarige man uit Breda aan die voldeed aan het opgegeven signalement; deze verdachte bleek de telefoon van de agent nog bij zich te hebben. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft daar een verklaring afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, waarna hij later op de avond weer in vrijheid is gesteld. Hij mag zich later voor de rechter verantwoorden voor de diefstal van de telefoon.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
08:19

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief