4000ste bezoeker voor de Greenhopper in Breda

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De Greenhopper, een mobiel informatiecentrum in Breda, heeft de 4000ste bezoeker mogen verwelkomen. Het informatiecentrum, dat sinds oktober 2018 door alle wijken en dorpen van Breda trekt, biedt inwoners informatie over het verduurzamen van hun woning en energiebesparing.

Een mijlpaal gevierd

De 4000ste bezoeker werd ontvangen op het Chasséveld en werd ter viering van deze mijlpaal verrast met een cadeau door wethouder Peter Bakker. De Greenhopper is een belangrijk initiatief voor de stad, waar inwoners praktische tips en advies kunnen krijgen over het besparen van energie en het verduurzamen van hun woning.

Een stap naar een duurzaam Breda

Bij de Greenhopper kunnen inwoners van Breda voorbeelden zien van isolatiematerialen, goed isolerend glas, infraroodpanelen en een hybride warmtepomp. Volgens wethouder Peter Bakker zijn de bezoekers van de Greenhopper bewust bezig met besparen en verduurzamen. Dit zorgt niet alleen voor meer wooncomfort en lagere energiekosten, maar helpt ook bij het zetten van stappen naar een Breda dat klaar is voor de toekomst.

Betrokken experts en betrouwbare informatie

Bezoekers van de Greenhopper worden ontvangen door een energiecoach van BRES en een medewerker van de gemeente. Zij geven informatie over bijvoorbeeld de mogelijkheden om de isolatie en ventilatie in hun huis te verbeteren, welke subsidies en leningen er zijn, en de route naar een aardgasvrij Breda in 2044.

Lokale aanwezigheid

Op dit moment staat de Greenhopper op het Chasséveld, waar hij tot donderdag 28 maart te bezoeken is. Daarna trekt de Greenhopper verder naar boerderij Wolfslaar. De openingstijden op het Chasséveld zijn op woensdagen en vrijdagen van 14.00 uur tot 17.00 uur, en op donderdag van 17.00 uur tot 20.00 uur.