23.000 euro in verborgen ruimte van gestolen bestelbus gevonden op A16

Normal aangepastpolitieauto

De politie heeft maandag 16 maart op de A16 bij Rijsbergen een 25-jarige man uit Rijen aangehouden als verdachte van diefstal c.q. heling van een bestelbus en witwassen.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid ontvingen omstreeks  22.00 uur via het politiesysteem Automatic NumberPlate Recognition (ANPR) de melding dat een als gestolen gesignaleerde Belgische bestelbus op de A16 vanuit de Belgische grens richting Breda reed. De agenten namen een strategische positie in bij Breda en even later werd hun wachten beloond. De betrokken bus werd aan de kant gezet en de bestuurder uit Rijen aangehouden voor diefstal c.q. heling van de bus.

Speciaal ingebouwd

Bij een nadere inspectie van de bus zagen de agenten dat de bus voorzien was van een verborgen ruimte. Dergelijke geprepareerde ruimtes moeten, nadat de voertuigen uit de fabriek komen, speciaal worden ingebouwd. De ervaring leert dat wanneer personen dit doen, dit is bedoeld om goederen aan het zicht te onttrekken. De afgelopen jaren is gebleken dat dergelijke verborgen ruimtes veelvuldig drugs, geld en/of vuurwapens worden aangetroffen. Ook in dit geval bleek de verborgen ruimte te worden gebruikt om een flink bedrag aan contanten aan het zicht te onttrekken. Na het tellen op het bureau bleek het om 23.000 euro te gaan. De bestuurder had geen plausibele verklaring omtrent de herkomst van het geld.

Het geld en de auto zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van de auto en de herkomst van het geld.

Adverteren op breda-actueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op breda-actueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Breda
08:58

18° C

Zwaarbewolkt

1.34 km/h

72%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief