19-jarige Bredanaar aangehouden voor drugsbezit na routinecontrole

9 maanden geleden gepubliceerd

Een 19-jarige man uit Breda is op zondag 1 oktober 2023 rond 04.05 uur in de Vierwindenstraat aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De politie vond harddrugs in de auto waarin hij reed. De verdachte is eerder met de politie in aanraking geweest.

Geen verlichting, geen verzekering

De automobilist viel op door het rijden zonder verlichting. Bij controle bleek het voertuig ook niet verzekerd te zijn. Agenten zagen de Opel over de Kloosterlaan rijden en gaven de bestuurder een stopteken. Echter, in plaats van te stoppen, begon de bestuurder sneller te rijden. De achtervolging eindigde op de Vierwindenstraat, waar de bestuurder toch stopte.

Drugs in de auto

De bestuurder reageerde zenuwachtig tijdens de controle. De politie ontdekte dat de auto niet verzekerd was en dat de bestuurder eerder contact had gehad met de politie. De man verklaarde dat hij de auto, die niet op zijn naam stond, had geleend van een vriend. Hij stemde in met een inspectie van de auto door de politie.

Hierbij werden twee zakken met harddrugs aangetroffen. Het bleek te gaan om 28 ponypacks met cocaïne, 37 bolletjes crack en vijf bruine bolletjes. Op basis van deze vondst werd de 19-jarige man aangehouden.